Leden aan het woord: Vivan van Wegberg, Accountmanager & Approval Support Specialist

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Vivian van Wegberg
Bedrijf: Clinical Trial Center Maastricht
Functienaam: Accountmanager & Approval Support Specialist

Wie ben je en wat houdt je functie in?
Mijn naam is Vivian van Wegberg. Ik ben Accountmanager én Approval Support Specialist bij Clinical Trial Center Maastricht. Aangezien we veel samenwerken met het MUMC+, zijn we eerder een ARO dan een CRO. Als Accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de sales en dan voornamelijk van onze dienst ‘Research Pool’. In deze functie zorg ik dat onderzoekers en externe organisaties voorzien worden van passend research personeel. Een leuk detail is dat ik zelf ook in deze pool ben begonnen voordat ik stafmedewerker werd. Als Approval Support Specialist ondersteun ik samen met mijn collega’s onderzoekers en externen bij het opstarten van hun klinisch onderzoek en voor het verkrijgen van goedkeuring van de Raad van Bestuur.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?
De toegevoegde waarde die CTCM kan bieden aan klinisch onderzoek in Nederland, is volgens mij de ontlasting van afdelingen en onderzoekers binnen het MUMC+ en erbuiten. We zorgen ervoor dat zij zich zo min mogelijk op de randzaken hoeven te richten en zoveel mogelijk met het onderzoek zelf kunnen bezighouden.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?
Mensen in mijn functie kunnen binnen de onderzoeks- en pharma wereld diverse soortgelijke functies vervullen. Het is een zeer specifiek vakgebied waardoor je dezelfde mensen vaak weer tegenkomt bij andere bedrijven binnen het werkveld. Vaak zie je dat veel mensen ofwel jaren in deze business blijven, of op een begeven moment een totaal andere richting uitgaan.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering klinisch onderzoek in Nederland?
In de komende jaren zal de European Clinical Trial Regulation van kracht worden. Hier zullen wij als CTCM op moeten anticiperen en op voorbereid zijn. Dit zal een flinke uitdaging gaan vormen voor iedereen die zich bezig houdt met geneesmiddelen onderzoek, maar uiteindelijk hopelijk ook voor verbeteringen zorgen waardoor de patiënten ermee gebaad zijn, want daar doen we het uiteindelijk voor.

Wat verwacht je van de ACRON?
Ik zie ACRON als een partij die opkomt voor de belangen van de CRO’s binnen Nederland en hiermee ook meer bekendheid creëert over waar wij ons mee bezig houden. Verder zie ik het als hun taak om ons up to date te houden van de laatste ontwikkelingen binnen het klinisch onderzoek zodat we hier allemaal op kunnen inspelen en de kwaliteit van het doen van onderzoek kunnen verhogen.

Recent Posts