ACRON legt voedingsbodem voor de volgende generatie CRA’s

 In Nieuws

Door Diana Portecarero

De ACRON is onlangs benaderd met het verzoek een presentatie te houden over Contract Research Organisations (CRO’s) voor de Summer Course – Advanced Clinical Research Monitoring. Dit gebeurde op initiatief van de Universiteit Utrecht die samenwerkt met de Hogeschool Utrecht.

De Summer Course is bedoeld voor studenten met een paramedische of biomedische Bachelor, Master of PhD en heeft het leggen van een theoretische en praktische basis voor de startende CRA als doel. ACRON bestuurslid Diana Portocarero gaf graag gehoor aan dit verzoek en heeft namens de ACRON verteld over de verschillende types CRO in Nederland, de bijbehorende taken die zij overnemen van de sponsoren en de onderlinge verhoudingen in die setting. Door haar ruim 20 jaar werkervaring voor een global CRO kon zij de studenten heel goed een kijkje in de keuken geven,  een zo compleet mogelijk beeld schetsen van alle services die verleend worden en de carrièremogelijkheden binnen de CRO’s uiteenzetten.

De positieve feedback van de studenten leidde tot het verzoek om volgend jaar weer te komen spreken. Om ook andere onderdelen van klinisch onderzoek onderwezen te krijgen, staan de Universiteit en de Hogeschool open voor andere sprekers van CRO’s. Door middel van het geven van dit soort voorlichting, waarbij de positieve kanten van een CRO als werkgever worden onderstreept, wil de ACRON de CRO business promoten.

Lijkt het je leuk om hieraan bij te dragen? We horen het graag. Zodra de Universiteit contact met ons opneemt, plaatsen wij een oproep in de nieuwsbrief.

Recent Posts