Agenda van de ACRON

De ACRON is de branchevereniging van CRO’s in Nederland. Wij behartigen de collectieve belangen van de aangesloten bedrijven (leden). Dit doen we door middel van het organiseren van bijeenkomsten, zowel besloten als open, netwerk en lobby activiteiten met als voornaamste doel om Nederland als onderzoeksland optimaal te laten functioneren. Bekijk hieronder de agenda van evenementen van de ACRON en Contract Research Organisaties (CRO’s) in Nederland:

Evenement details:

 • do
  09
  apr
  2020

  Achtste jaarlijkse ZonMw-congres Goed Gebruik Geneesmiddelen

  9:00 - 18:00 uur Beurs van Berlage, Amsterdam

  Informatie over het programma, de verschillende subsessies en de wijze van inschrijven volgen in februari. Houd hiervoor de website van ZonMw in de gaten.
  Ook kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief Geneesmiddelen; hierin leest u actuele informatie rondom het GGG-congres.

  Het GGG-congres 2020 richt zich op resultaten uit onderzoek vanuit het GGG-programma, lopende projecten binnen verschillende aandoeningen en groepen geneesmiddelen en sluit aan op actuele ontwikkelingen. Een eerste tip van de sluier: er staan interessante subsessies over onder andere psychedelica als medicijn, hart- en vaatziekten, diabetes, personalised medicine, therapietrouw en patiëntenregistraties op het programma. En voor de eerste lijn zijn er gerichte sessies over biologicals, farmacogenetica, geneesmiddeleninformatie en de duurzame huisarts. Ook is er een interactieve ronde waarin uiteenlopende onderwerpen aan de orde komen.
  Genoeg reden dus om dit congres alvast in de agenda te zetten!

  -----------

  OPROEP 1

  Voor een sessie over bijvangst tijdens het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen op 9 april zijn we op zoek naar GGG-projecten met onverwachte bijvangst.

  Bent u die onderzoeker die een project gefinancierd kreeg door het GGG-programma en gedurende het onderzoek iets op het spoor bent gekomen wat een extra onverwachte opbrengst opleverde? Of heeft uw onderzoek veel meer teweeggebracht naast de beoogde doelstellingen? Heeft uw project inzichten gegeven of resultaten opgeleverd - los van het primaire doel van uw project - die van belang kunnen zijn voor anderen? En wilt u deze tijdens het congres presenteren? Vul dan het formulier in met informatie over deze bijvangst. Uit de reacties maken we een keuze voor de invulling van de sessie over bijvangst. Deadline: 1 februari 2020.

  Aanmelden bijvangst

  ---
  OPROEP 2

  Heeft u momenteel een probleem met de beschikbaarheid van geneesmiddelen voor zeldzame aandoeningen? Is er een dreigend probleem met een geneesmiddel voor een zeldzame aandoening? Of heeft u vragen over hoe u zelf een (nieuwe) behandeling optimaal beschikbaar kunt maken voor een zeldzame aandoening?

  Meld uw casus hier aan of stel een vraag. Tijdens de interactieve sessie ‘Medicijn voor de Maatschappij’ kijken we of en hoe we kunnen helpen. Deadline: 5 maart 2020.

  Meld uw casus aan of stel een vraag

  -----------

  Samenwerking
  Ook dit jaar wordt samengewerkt met Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM), College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG), Bijwerkingencentrum Lareb, Zorginstituut Nederland (ZIN) en Geneesmiddelenbulletin (GEBU) en ondersteund door het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG).

  Kijk voor meer informatie/inspiratie: Impressie GGG-congres 2019

  Met vriendelijke groet,

  het GGG-team

Contact

Heb je vragen over ACRON? Neem eenvoudig contact met ons op.