(Br)exit?

 In Nieuws

De Nederlandse overheid komt organisaties tegemoet met een aantal nieuwe tools die het voor organisaties en zorginstellingen makkelijker maakt om zich voor te bereiden op de Brexit.

Uit onderzoek blijkt dat 80-85% van de Nederlandse organisaties weliswaar aan de slag is gegaan met voorbereiden. Maar ruim de helft daarvan ziet nog belangrijke zaken over het hoofd en is dus nog niet helemaal klaar is voor de Brexit. Door deze nieuwe tools wordt het makkelijker voor ondernemers en zorginstellingen zich voor te bereiden op Brexit. 

‘Het is begrijpelijk dat nog niet iedereen is voorbereid op Brexit want het is nog steeds niet helemaal duidelijk wanneer Brexit precies plaatsvindt’, zegt minister Blok van Buitenlandse Zaken. ‘Een no-deal Brexit op 31 oktober is echter nog steeds een reële mogelijkheid. We adviseren dan ook om Brexit-moeheid tegen te gaan en bijvoorbeeld met behulp van de nieuwe tools op het brexitloket.nl in actie te komen en de juiste voorbereidingen te treffen.’ 

Op Brexitloket.nl staat een interactieve Track & Trace-tool. Hiermee kunnen ondernemers zelf een virtueel transport ondernemen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk en vice versa. Zo zien zij direct welke obstakels zij onderweg kunnen tegenkomen. Wanneer een bepaalde stap nog niet op orde is, kunnen zij direct doorklikken naar een webpagina om dat recht te zetten. Concreet en praktisch. 

Recent Posts