DCRF kiest voor samenwerking met ACRON-lid GCP Central

 In Nieuws

Na een zorgvuldig selectieproces gaat de DCRF een samenwerkingsverband aan met ACRON-lid GCP Central voor de ontwikkeling en exploitatie van een online trainingsprogramma over de ECTR. GCP Central start op 1 juni 2017 met de ontwikkeling van de ECTR e-learning. Deze zal vanaf het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar zijn.

De ECTR, die in oktober 2018 van kracht wordt, is de afkorting voor de EU Verordening 536/2014, betreffende klinische proeven met geneesmiddelen voor menselijk gebruik. De verordening heeft tot doel om het klinisch geneesmiddelenonderzoek binnen de EU te vereenvoudigen en te versnellen.

De ECTR e-learning is bedoeld voor alle mensen die zich bezig houden met de opzet, beoordeling en/ of uitvoering van klinisch onderzoek, zoals sponsoren, projectmanagers, onderzoekers, METC-leden, trial-coördinatoren, research verpleegkundigen, en CRA’s. Om te zorgen dat deze professionals geïnformeerd en voorbereid zijn op het moment dat de ECTR ingaat, heeft de DCRF met GCP Central afgesproken dat de e-learning al vanaf het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar is.

De e-learning is onderdeel van de activiteiten die de DCRF, als platform van alle bij klinisch onderzoek betrokken partijen onderneemt om ervoor te zorgen dat Nederland goed voorbereid is op de nieuwe wetgeving.

Marieke Meulemans, directeur van GCP Central is er ontzettend trots op dat de DCRF heeft gekozen voor de vernieuwende aanpak waar GCP Central om bekend staat. “Het is mooi om een bijdrage te mogen leveren aan een succesvolle implementatie van de ECTR in Nederland. We hebben in de afgelopen jaren naam gemaakt met een hoge kwaliteit online GCP training, welke we aanbieden via ons eigen leersysteem myGCP. Uitgangspunt van onze methode is dat we de research professional op een flexibele manier continu voorzien van relevante GCP kennis. Die methode hanteren we ook in de ECTR e-learning. Daardoor kan iedereen de ECTR e-learning straks volgen via smartphone, tablet en desktop. En het betekent dat alle deelnemers aan de ECTR e-learning snel en efficiënt op de hoogte kunnen worden gebracht van updates in de ECTR. Het is onze taak om het voor alle betrokkenen zo makkelijk mogelijk te maken om de vereiste kennis te verzamelen. Zodat ze het direct kunnen toepassen in de praktijk.”

GCP Central is een trainingsbureau dat trainingen aanbiedt op het gebied van Good Clinical Practice (GCP). Daarbij combineert het bedrijf de nieuwste inzichten over (e)-learning met de praktijk van klinisch onderzoek. GCP Central ontwikkelt in opdracht van partijen zoals DCRF op maat gemaakte leeroplossingen die regels en richtlijnen tot leven wekken en implementatie in de praktijk bevorderen.

Meer informatie over GCP Central vind je op http://gcpcentral.com. Wil je meer weten over de ECTR? Kijk dan op www.dcrfonline.nl

 

Recent Posts