Geslaagde NVFG ClinOpsdag 2018

 In Nieuws

De NVFG (Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde) organiseerde ook dit jaar weer de ClinOps dag (voorheen de ‘CRA dag’) en is voor meerdere partijen die betrokken zijn bij klinisch onderzoek, met name voor CRA’s een interessante, leerzame, gezellige en mooie gelegenheid om even wat verder te kijken dan je dagelijkse werkzaamheden. Dit jaar was de 8e editie op 12 april 2018 met als onderwep: ‘Bekijk het eens van een andere kant!’

De opzet is dat er plenaire sessies en breakout sessies bijgewoond konden worden, waarbij je je voor de laatste van te voren kon inschrijven. De onderwerpen van de plenaire sessies waren:

Doen is de beste manier van denken”, gepresenteerd door de vrije denkers Arthur Kruisman en Patrick Donath. Het was meer dan een presentatie maar ook een levendige en inspirerende manier van inzicht geven in verschillende manieren van denken waarbij ons inzicht gegeven werd hoe je zou kunnen verplaatsen in de noodzaak van verandering.

Verdraaide organisaties”, gepresenteerd door Wouter Hart, die tevens schrijver is van de bestseller met deze zelfde titel. Hij kon heel mooi inzicht geven in de leiderschapsontwikkeling.

De breakout sessie “Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)”, gepresenteerd door Astrid Amelink was precies  tijdens het Facebook schandaal een mooie inkopper naar waar we op moeten letten als het gaat om bescherming van privacy gegevens (zie ook de site:  www.hulpbijprivacy.nl) en een goede voorbereiding voor wat er gaat veranderen in de Wet bescherming Persoonsgegevens.

De breakout sessie “Audit Experience”, gepresenteerd door Margreet van Marwijk gaf een goed inzicht over hoe audits in zijn werk gaan, als je hier zelf nog geen ervaring mee hebt. Margreet is zelf Quality Assurance Manager en ze weet haar kennis op dit gebied goed over te brengen.

De 2e breakout sessie “Klinisch onderzoek bekeken vanuit het Vumc Alzheimer centrum”, gepresenteerd door Marissa Zwan,  gaf veel ins- en outs over Alzheimer ondezoek en hersenonderzoek in het Vumc (zie ook: www.Hersenonderzoek.nl) en was tevens een mooie opstap naar de laatste plenaire sessie:

Wetenschap, alleen maar positief”, gepresenteerd door de bekende Hoogleraar in de neuropsychologie (en tevens vaak te gast bij de Wereld draait Door en DWDD University), Erik Scherder, die op een zeer ganimeerde, ietwat populaire manier over het functioneren van het brein kon vertellen en invloed van beweging op de hersenen kon uitleggen en uitbeelden. Het is niets voor niets dat deze man meerdere prijzen verdiend heeft voor zijn bijdrage aan het vakgebied neuropsychologie in Nederland. Een dame naast mij noemde hem een ware stand up comedian omdat hij niet alleen heel mooi en geanimeerd kan praten maar weet er ook de nodige humor in te verwerken waardoor dit als afsluiter een absolute ‘kraker’ was en iedereen weer helemaal opgeladen naar de afsluitende borrel kon gaan om er nog eens gezamenlijk over na te praten!

Voor informatie over de dag kan je op deze site alle informatie vinden: https://www.nvfg.nl/event/clinopsdag-2018/

Margreet Cromwijk en Nicolette Tool
IQVIA

Recent Posts