Leden aan het woord: Geert Leenders, Associate Project manager – Emsere

 In Geen categorie

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Geert Leenders
Bedrijf: Emsere
Functienaam: Associate Project manager

Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houdt dat in?
Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben als Clinical Research Associate in de wereld van het klinisch onderzoek voor geneesmiddelen en medical devices, ben ik in mei 2021 gestart als Associate Project Manager bij Emsere, destijds bekend onder de naam Medicapital Rent.

Als Project Manager bij Emsere heb ik veel contact met CRO’s en Pharmaceuten die gebruik maken van medische apparatuur in hun klinisch onderzoek. We bespreken de protocollen en benodigde budgetten met onze klanten en bepalen samen welke apparatuur er nodig is voor een succesvol verloop van de studie.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?
Met een jong en enthousiast team van Project Managers zetten we ons dag in dag uit in om de juiste apparatuur op het juiste moment, wereldwijd op de juiste locatie te krijgen. Uiteraard gekalibreerd en voorzien van de juiste papieren. Zo dragen we zorg voor de veiligheid van de patiënt en ontzorgen we gelijktijdig onze klanten.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering van klinisch onderzoek in Nederland? 
De grootste uitdaging als Project Manager is om bij onverwachte gebeurtenissen snel te schakelen met de collega’s van vrijwel alle interne afdelingen om te zorgen dat tijdslijnen voor studies niet in gevaar komen. Op deze manier bouw ik in mijn rol ook een intensieve band op met een alle collega’s.

Wat verwacht je van de ACRON?
Van ACRON verwacht ik dat zij de samenwerking tussen de verschillende partijen binnen het klinisch onderzoek kan vergroten door ze met elkaar in contact te brengen en contacten te onderhouden. 

Recent Posts