Leden aan het woord: Ilse Bakker, Senior Clinical Operations Assistant –Parexel Nederland B.V.

 In Geen categorie

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Ilse Bakker
Bedrijf: Parexel Nederland B.V.
Functienaam: Senior Clinical Operations Assistant

Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houdt dat in?

Mijn naam is Ilse Bakker. Inmiddels werk ik 15 jaar in klinisch geneesmiddelenonderzoek, zowel bij CRO’s als bij de sponsoren zelf. Daarvoor was ik apothekersassistente en medisch secretaresse. Als Sr. Clinical Operations Assistant bij Parexel ondersteun ik voornamelijk de iCRA’s en CRA’s waar dat nodig is.

Parexel is een CRO (Contract Research Organisation) in Amsterdam. Een CRO kan ingehuurd worden door een sponsor/ farmaceutisch bedrijf om klinisch onderzoek voor hen uit te voeren. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het opvragen en filen van missende studiedocumenten, vertalingen regelen, contacten met onderzoekssites, patiëntendocumenten valideren, betalingen van patiëntenvisites aan de ziekenhuizen checken, indieningen bij en goedkeuringen van Ethische Commissies en de overheid (CCMO) verzamelen.

Ook help ik iCRAs met QC checks van indieningspakketten en help ik met het klaarmaken van sitedocumentatie voor het o.a. het SRP pakket zodat de site snel kan starten.

Daarnaast voer ik sitelistvalidaties uit en zoek ik voor de sponsor uit of bepaalde medicatie goedgekeurd is en vergoed wordt en wat de standaardbehandelingen zijn voor diverse indicaties in Nederland.

Ik benader ook artsen met nieuwe studies. Zij kunnen dan d.m.v. een survey aangeven of ze interesse hebben om deel te nemen aan die studie. N.a.v. de antwoorden in de survey wordt door het studieteam bekeken voor welke sites een site selectievisite plaats kan vinden.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?

Parexel voert klinische studies uit voor veel verschillende indicaties in diverse fases. Tevens voert Parexel veel studies uit op het gebied van biotech. De expertise binnen het bedrijf is groot. Parexel heeft goede trainingen en inwerkprogramma’s en maakt gebruik van veel professionele en gebruiksvriendelijke systemen zodat het verloop van de studie snel inzichtelijk is. Wat ik ook erg fijn vind aan Parexel is dat men een goede work-life balance zeer belangrijk vindt. De sfeer in ons team is altijd erg vriendelijk en behulpzaam.

WCG CenterWatch heeft n.a.v. de resultaten van hun Global Relationship Benchmark Survey Parexel geplaatst als vierde CRO van de 29 ‘Top CROs to work with’.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?

Mijn ervaring is dat Parexel erg openstaat voor wat jij leuk vindt en graag zou willen doen. Samen met mijn manager kijken we welke taken ik nog meer zou willen doen. Feasibility en start-up vind ik bijvoorbeeld erg leuk. Zo help ik bijvoorbeeld een collega met feasibility werkzaamheden en ben haar back-up. Ook help ik een projectleider met verschillende project management taken.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering van klinisch onderzoek in Nederland? 

Voor mij is het de grootste uitdaging om op tijd de ingevulde studiedocumenten binnen te krijgen van de sites. Zij hebben het ook vaak erg druk. Je wilt een site niet nodeloos lastig vallen maar je moet ook duidelijk maken dat vanuit ICH-GCP de documenten toch echt op een bepaalde manier ingevuld en verzameld dienen te worden.

Wat verwacht je van de ACRON?

Dat de belangen van de verschillende CRO’s binnen Nederland goed worden vertegenwoordigd bij de farmaceutische- en biotechbedrijven. Daarnaast is het heel fijn dat verschillende partijen bij de ACRON kennis en ervaringen kunnen delen zodat we beter weten wat wel en wat niet werkt. Zo had de ACRON onlangs een najaarssymposium samen met de DCRF over de ECTR om begrippen en inzichten te delen om daarmee sterker te staan als onderzoeksland.

Recent Posts