Leden aan het woord: Mirjam Huigen, Director Clinical Leads – IQVIA

 In Geen categorie

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Mirjam Huigen
Bedrijf: IQVIA
Functienaam: Director Clinical Leads

Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houd dat in?

Mijn naam is Mirjam Huigen en ik werk bij IQVIA sinds mijn afstuderen aan de Universiteit Utrecht in 2004 waar ik de opleiding Natuurwetenschappen & Innovatie Management heb gevolgd in de richting van Medische Biotechnologie. Tijdens mijn opleiding heb ik kennis mogen maken met het klinisch geneesmiddelen onderzoek en wist ik waar mijn toekomst zou liggen. Ik heb binnen IQVIA de mogelijkheid gehad verschillende rollen te vervullen van CRA tot CRA Linemanager (inclusief outsourced en internationaal), Clinical Lead (CL) en nu als CL Linemanager (LM). De Clinical Lead bij IQVIA is verantwoordelijk voor het klinische deel van een global studie en werkt nauw samen met sponsor, functional leads, en CRAs om de project milestones succesvol te volbrengen. In mijn functie als CL LM ben ik verantwoordelijk voor de CLs (en CL LMs) in mijn team en heb ik een aanvullende rol als TA lead waarin ik verantwoordelijk ben voor de Clinical Delivery voor de studies binnen IWH (Immunology & Womans Health).

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?

Als één van de grote CROs in Nederland is IQVIA een belangrijke speler voor het geneesmiddelen onderzoek. De ontwikkelingen op technologisch gebied waar IQVIA in investeert geeft aanvullende informatie ter bepaling van studie strategie, risico’s analyses en dragen bij aan verhoogde kwaliteit en efficiëntie.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?

Na 2 jaar in de functie als CL LM en TA Lead sinds een drietal maanden ben ik zeker nog niet toe aan een vervolgstap. De mogelijkheden zijn er niet alleen verticaal maar wellicht met name horizontaal. Ik heb al verschillende afdelingen mogen zien en functies mogen vervullen en er is altijd weer iets nieuws en interessants op mijn pad gekomen 😊.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering van klinisch onderzoek in Nederland? 

Voor mijn rol als CL LM is het belangrijk dat wanneer een studie in Nederland loopt een CRA gealloceerd kan worden en de CRA een goede samenwerkingsrelatie heeft met de sites, wat het werk van de CL vergemakkelijkt bij onder andere de opvolging en rapportage naar de sponsor. We zien internationaal een tekort aan CRAs en dit bemoeilijkt het werk van de CL. Ook in Nederland blijft het een uitdaging ervaren CRAs aan te trekken in de enorm competitieve markt, al moet ik zeggen dat Nederland internationaal gezien altijd goed naar voren komt en als land wordt gezien waar graag mee samengewerkt wordt!

Wat verwacht je van de ACRON?

ACRON is een belangrijk lid van EUCROF en ik verwacht dat ACRON een grote bijdrage blijft leveren aan initiatieven en werkgroepen binnen EUCROF om daarmee de stem van de CROs binnen Nederland te laten spreken en invloed te hebben op nieuwe ontwikkelingen en guidances die CROs in Europa aangaan.

Recent Posts