Leden aan het woord: Siona Slob, Regulatory Site Activation Manager – Syneos Health

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Siona Slob
Bedrijf: Syneos Health
Functienaam: Regulatory Site Activation Manager

 

Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houd dat in?
Ik ben altijd al onderzoekend en nieuwsgierig geweest en ik hou niet van stilzitten. Via de studie Biologie en een promotie op spiergroei en schildklierhormonen kwam ik terecht in een tijdelijke baan bij een patentbureau. Hier kwam ik erachter dat het ontzettend leuk en uitdagend is om te werken met deadlines. Een logisch vervolg was werken bij Study Start Up (SSU), waar ik inhoudelijk meer aansluiting vond en deadlines een onderdeel zijn van het dagelijkse werk.

Ik werk momenteel als Regulatory Site Activation Manager (RSAM), wat betekent dat ik het project management binnen SSU op me neem. Ik werk internationaal en zorg er voor dat in de landen waar een onderzoeksstudie wordt uitgevoerd, de studie kan worden gestart. Ik werk met lokale teams van experts die de contracten en budgetten met deelnemende ziekenhuizen onderhandelen. Ook werken zij aan de goedkeuring van de overheid en ethische commissies voor het uitvoeren van de studie in het desbetreffende land. Als SSU “klaar” is, kan de studie starten en nemen mijn collega’s het over.

Werken bij SSU is interessant, veeleisend en ontzettend uitdagend.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?
SSU is onmisbaar voor het opzetten van onderzoek. Een goede RSAM zorgt ervoor dat de teams in de landen snel en efficiënt kunnen werken, het is echt teamwerk wat we doen. Ook werk ik nauw samen met de rest van het studieteam en de opdrachtgever van het onderzoek. Syneos Health is een bedrijf dat uniek is, omdat het een allround, end-to-end bedrijf is; wij doen alles, van het opzetten en uitvoeren van fase I klinisch onderzoek tot marketing en alles daartussen.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?
Ik ben in eerste instantie begonnen met werken voor SSU binnen Nederland en België, als Study Start Up Associate. Hier werkte ik aan het opstarten van een studie binnen Nederland. Daarna ben ik doorgegroeid naar project management en uiteindelijk als RSAM gaan werken bij Syneos Health. Bij Syneos is veel mogelijk en het is vooral afhankelijk van wat je leuk vindt. Binnen SSU, wat ik wel het leukste gebied vind binnen het klinisch onderzoek, is één van de opties om lijnmanager te worden. Een andere optie is om te gaan werken aan een portfolio met één opdrachtgever. Ook is het mogelijk om totaal iets anders te gaan doen, bij een andere afdeling. Omdat het bedrijf gevestigd is in meerdere landen, zou het ook nog een optie kunnen zijn om in een ander land te gaan werken. Veel keuzes dus, al ben ik voorlopig gelukkig als RSAM.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering klinisch onderzoek in Nederland?
Als RSAM is de grootste uitdaging om een studie zo snel mogelijk op te starten. Dat is vaak lastig, omdat we regelmatig vertragingen hebben van andere afdelingen of de Sponsor die bijvoorbeeld documenten aanleveren die we nodig hebben. Het is dan interessant om te kijken hoe we toch verder kunnen om de afgesproken deadlines te halen. Ik probeer altijd positief en juist ook eerlijk te zijn en oplossingen aan te dragen. Zo weet iedereen wat we kunnen verwachten en wat nodig is. Binnen SSU maken we vaak het onmogelijke mogelijk. Het geeft een kick als dit lukt!

Het fijne aan Nederland is dat klinisch onderzoek over het algemeen relatief snel kan worden opgestart. Nederland is flexibel doordat het bijvoorbeeld mogelijk is om in eerste instantie met Engelse documenten te werken en pas later de Nederlandse versies aan te leveren bij Ethische Commissies. Aangezien opdrachtgevers graag zo snel mogelijk starten, is dit een voordeel. Ik probeer Nederland ook altijd in mijn studies te krijgen. Nederland op de kaart krijgen en houden is zeker een doel voor me.

Wat verwacht je van de ACRON?
Het is ontzettend belangrijk om klinisch onderzoek op de kaart te zetten in Nederland en ACRON speelt hierin een belangrijke rol. Hoe beter het gaat in Nederland, hoe meer werk we hier naar toe kunnen halen en een rol kunnen blijven spelen in interessant klinisch onderzoek.

Recent Posts