Mag ik u even voorstellen aan: De ClinOps werkgroep

 In Nieuws

De ACRON Clinops groep komt een aantal keer per jaar bijeen en zo nodig ad hoc in geval van problematiek wat dit jaar nog niet nodig is geweest. En inmiddels al ruim 5 jaar heeft de ACRON Clinops groep zes maal per jaar een overleg samen met de VIG Clinops groep.

Wie zitten in de ACRON ClinOps werkgroep?

  • Angela Bodewes-Claessens, Director Clin Ops & Site Head (Syneos Health) – chair
  • Nicole Oesterholt, SI&A Sr. Country Manager (PPD)
  • Corien Vermeulen, Ass. Director, Clinical Operations  (PAREXEL)
  • Anne-Marie Saarloos, Sr. CRA Manager (MedPace)
  • Ingeborg Boddeke, Manager Training & Customer Care (GCP Central BV)
  • Arlette Horn, Manager, Site & Resource, Site Management (IQVIA)
  • Patrick Waterreus, Sr. Manager Clinical Operations (ICON) vanaf 2018

Joost Planken, Manager ClinOps (IQVIA) is veranderd van baan van CRO naar farma en heeft de werkgroep om deze reden recent verlaten. Theo Huizenga, Sr. Manager Clinical Operations  (ICON) heeft zijn plaats laten innemen door zijn collega Patrick Waterreus, Sr. Manager Clinical Operations (ICON) afgelopen maand. Momenteel bestaat de werkgroep dan ook uit zeven leden.

Waar zijn we mee bezig dit jaar?
De belangrijkste thema’s in het ClinOps werkveld zijn ondergebracht bij DCRF werkgroepen. Dit betreft bijvoorbeeld de EPD werkgroep, DCRF toetsing, procedures studiemedicatie en themagroep Instructie manual EU Reg 536/2014. Leden van de ACRON en VIG maken hier deel van uit en op deze wijze zijn de communicatielijnen duidelijk en kort. Oftewel eenvoudig om goed op te de hoogte te blijven maar ook om input of feedback te geven. Daarnaast blijven we de kwaliteitsissues in ziekenhuizen en procedures en opslag van studiemedicatie nauwlettend volgen.

Tot slot behandelen we ad hoc vragen uit het veld dus mochten er vragen zijn neem gerust contact met een van de werkgroepleden op!

Angela Bodewes-Claessens
Syneos Health 

Recent Posts