Marieke Meulemans treedt toe tot EUCROF Events & Training Working Group

 In Nieuws

Op dinsdag 26 mei 2020 heeft GCP Central voor de EUCROF een webinar gegeven “How to navigate your clinical trials in time of Corona”. Met 118 deelnemers een groot succes voor de EUCROF en GCP Central. Met de toetreding van Marieke Meulemans (GCP Central) tot de EUCROF Events & Training Working Group hebben ACRON leden nu de mogelijkheid om zichzelf meer te profileren in Europa, door het geven van webinars en te spreken op congressen en trainingen. 

Hoe is dit zo gekomen?

Eind februari werd een oproep gedaan aan het ACRON bestuur door de EUCROF dat er een plek vrij was in de EUCROF Events & Training Working Group. Deze werkgroep heeft het doel om trainingen en onderwijsprogramma’s te ontwikkelen die interessant zijn voor CRO’s in Europa. The working group should identify, support and promote good practices in education in clinical research and deliver high-quality training activities.”

Marieke heeft zich namens de ACRON beschikbaar gesteld voor de open positie in de werkgroep en is begin maart 2020 tot de EUCROF Events & Training Working Group toegetreden. 

De werkgroep vergadert maandelijks via een TC en bespreekt dan de agenda van trainingen, events en webinars die ze organiseert. De komende tijd staan er diverse activiteiten gepland zoals een webinar over e-consent (9 juni 2020) en een webinar over de MDR door Antoinette van Dijk in September 2020. Kijk voor een actueel overzicht op  https://www.eucrof.eu/webinar-schedule . Ook staan de training “Translation and Personalised Medicine” en “Clinical trials with ATMPs” op de agenda. De trainingen en webinars zijn betaald, er wordt een gereduceerd tarief gerekend voor EUCROF leden (=ACRON leden).

De EUCROF heeft de beschikking over een online leermanagement systeem (het eLearnIn platform) https://elearnin.cvbf.net/ waar je als deelnemer aan webinars en trainingen de beschikking over krijgt. Hier vind je de replays van de webinars en materiaal wat tijdens de training is gedeeld. Ook is er de mogelijkheid om te discussiëren via het forum.

Heb je een goed idee voor een webinar onderwerp of een ander idee wat van belang is voor de EUCROF Events & Training Working Group? Neem dan contact op met Marieke Meulemans via marieke@gcpcentral.com. Updates over de activiteiten van de werkgroep zullen gedeeld worden via de nieuwsbrief en de ACRON bijeenkomsten. 

Recent Posts