Onderzoekscentrum PT&R winnaar van prestigieuze SPRIA award! – Zonder onderzoek geen goede zorg

 In Nieuws

Onafhankelijk medisch klinisch onderzoekscentrum PT&R in Beek is de trotse winnaar van de prestigieuze SPRIA award van de mondiale organisatie SCRS (Society of Clinical Research Sites). De SPRIA award (Site Patient Recruitment Innovation Award) werd voor het eerste uitgereikt in 2014. Dit jaar werd deze award voor het eerst in Europa uitgereikt en was PT&R één van de drie finalisten. De award werd 27 maart jl. uitgereikt tijdens het EU Site Solutions Summit in Londen.

Vivienne van de Walle, vertegenwoordiger van PreCare Trial & Recruitment (PT & R), won de eerste SPRIA EU.
PT&R creëerde een film van hun Informed Consent Form (ICF), die potentiële deelnemers grondig informeerde over het onderzoek en bespaarde tijd bij informatiebezoeken en pre-screening.

De prijs werd uitgereikt aan een medisch onderzoekscentrum dat innovatieve strategieën gebruikt voor het onder de aandacht brengen van klinisch wetenschappelijk onderzoek en het rekruteren van patiënten hiervoor. Het vinden van vrijwilligers en patiënten voor klinisch onderzoek blijft een uitdaging. Bij het niet op tijd vinden van voldoende participanten loopt onderzoek vertraging op. Dit heeft tot gevolg dat de ontwikkeling van nieuwe behandelingsmogelijkheden eveneens vertraging oploopt, waardoor deze pas later (of soms te laat) beschikbaar komen voor patiënten. Derhalve worden innovatieve initiatieven genomen.

PreCare Trial & Recruitment (PT&R) is een onafhankelijk onderzoekscentrum dat sedert 1992 medisch wetenschappelijk onderzoek uitvoert. PT&R voert onderzoeken uit voor patiënten of gezonde deelnemers om meer inzicht te krijgen over bepaalde ziektebeelden. Daarnaast wordt er onderzoek uitgevoerd naar de werking en effectiviteit van bestaande en nieuwe medicijnen en voedingssupplementen. Maar ook onderzoek naar nieuwe toepassingen van bestaande middelen.

– Omdat goed onderzoek de basis is voor goede zorg –

Contact: Dr Vivienne van de Walle / Vivienne.vandewalle@ptr.nu

Link persbericht SCRS 

Website PT&R: https://www.ptr.nu/

Recent Posts