Ontwikkeling CTIS Training Materiaal – update november 2020

 In Geen categorie

Sinds september 2020 is Marieke Meulemans van GCP Central als training expert betrokken bij de ontwikkeling van het EMA CTIS trainingsmateriaal. De online trainingsmodules worden opgeleverd in Batches. Batch 1 is in de zomer van 2020 opgeleverd en Batch 2, waarbij Marieke betrokken is, wordt in december opgeleverd. In totaal zullen er eind 2020 10 trainingsmodules zijn ontwikkeld, waaronder bijvoorbeeld “Overview of main CTIS components and common system functionalities” (Module 2) en “How to search, view and download a CT in the sponsor workspace” (Module 9).

Alle ontwikkelde trainingen zullen in 2021 aan alle toekomstige users van het CTIS worden aangeboden via de EMA website, zodat sponsoren en CROs zich kunnen voorbereiden op het werken met het CTIS. In december 2020 wordt gecommuniceerd door de EMA wanneer het trainingsmateriaal beschikbaar wordt via de website. Ook zal in (Q3?) 2021 een testomgeving van het CTIS worden gelanceerd, waarin ervaring kan worden opgedaan met de werking van het systeem.
 
Naast de online trainingen die voor alle users beschikbaar zijn, zal een train-de-trainer approach worden gevolgd. Hierbij zal door de EMA een oproep worden gedaan om “Master Trainers” te identificeren (bijvoorbeeld per sponsor / CRO) die de rest van de users traint in het gebruik van het CTIS. De EMA zal deze oproep binnenkort versturen. Het is nog onduidelijk op welke manier je in aanmerking kan komen om Master Trainer te worden.
 
Voor vragen / opmerkingen mag je contact opnemen met marieke@gcpcentral.com Ze zal niet elke individuele vraag of mail beantwoorden, maar kan jouw vragen / opmerkingen goed gebruiken als input voor haar werk voor de EMA.

Recent Posts