Status testen EU-portal

 In Nieuws

Het was een interessante ervaring om de EU-portal te testen, volgens Ingeborg Bodeke (GCP Central B.V.), maar dat er nog een lange weg te gaan is, kwam heel duidelijk naar voren. We vrezen dat de deadline 2019 niet gehaald zal worden.

We hebben in een zaal met 16 testers (Sponsors) in duo’s allerlei scripts moeten testen, en de Lidstaten in een andere zaal ook in duo’s. Het was jammer dat het allemaal opgeknipte stukken waren die we moesten testen, dus geen submissie vanaf het begin tot aan het einde.

Ook functioneerde nog heel veel niet, waardoor je dus niet goed kunt doortesten. We hebben aan de hand van de scripts veel feedback gegeven over wat niet functioneert of niet helemaal zoals het hoort, of hebben suggesties geopperd voor aanpassingen.

Hetgeen wat je heel veel hoorde en dat hoorden wij ook van de Lidstaten is dat men zeer teleurgesteld is over waar men nu staat met de Portal, dat hij verre van klaar is en dat ook usability ver te zoeken is. Ook vonden de testers van beide partijen het jammer dat wij niet bij elkaar zaten om te testen; 1 Sponsor tester + 1 Lidstaat tester, zodat beide partijen zien hoe het werkt als de ander iets doet in de Portal Dit was iets wat heel duidelijk kenbaar is aan de EMA.  Verder hebben wij, de Sponsor testers, aangegeven dat wij graag nog een keer met ditzelfde kritische team on-site willen komen testen om te zien hoe het dan is met de Portal en of de feedback is verwerkt.

Ingeborg Bodeke
GCP Central B.V.

Recent Posts