Werken aan future-proof

 In Nieuws

Door Caroline Eilering

Het zijn lastige tijden. Aan de ene kant zijn de laatste berichten vol hoop: de aantallen IC opnames en besmettingen nemen af; de scholen mogen na de meivakantie weer gedeeltelijk open; de ziekenhuizen bereiden zich voor op een heropstart van reguliere zorg. Aan de andere kant beginnen de eerste economische consequenties pijnlijk duidelijk te worden, ook in de CRO branche. Veel businessmodellen zijn gebaseerd op “Days-on-Site”, die op dit moment nog niet mogelijk zijn. Recruitment voor lopende studies wordt on-hold gezet, nieuwe studies worden uitgesteld. En toch ligt er nog steeds meer dan genoeg werk.

De recente publicatie van de EMA guidelines geeft dan wel duidelijkheid rond om remote (Source) Data Verification, maar beperkt de toepassing daarvan tegelijkertijd ook weer tot de studies die er echt toe doen: de COVID studies, de studies die een ernstig ziektebeeld betreffen waarvoor geen passende behandelmogelijkheden zijn en de studies die zich in een fase verkeren waarbij uitstel van registratie van het geneesmiddel een gevolg kan zijn. All in all ligt er veel werk op de sites dat we straks met z’n allen in zullen moeten halen.

Toch ben ik trots. Om in deze industrie te werken, om mee te helpen aan het indammen van deze pandemie, om onderdeel te zijn van de oplossing. Alle procedures die we nu aan het opbouwen / uitrollen zijn, zullen altijd nuttig zijn voor de toekomst, en helpen ze ons om ons werk iets meer “future-proof” te maken.

Recent Posts