Leden aan het woord: Pieter Dool, Senior Clinical Research Associate – IQVIA

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Pieter Dool
Bedrijf: IQVIA
Functienaam: Senior Clinical Research Associate, Site Management

 

IQVIAmerk , een bedrijf waar ruim 50.000 mensen zich committeren aan:
1. het leveren van oplossingen;
2. inovatie en het maximaliseren van kansen voor de gezondheidsbranche;
3. het bijdragen aan de voortgang in de gezondheidszorg.

Als Clinical Research Associate ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden en controleren van klinische studies in Nederland. Wat mooi is aan dit beroep, is het samenwerken met collega’s en sites. Apothekers en hun assistenten, laboratoriumpersoneel, de verpleegkundigen, de artsen/onderzoekers en hun teams. We hebben een gezamenlijk doel, namelijk punt 3. Gelukkig is dit onveranderd gebleven, ook na de veranderingen binnen Quintiles, QuintilesIMS en nu IQVIA.

Wat wel veranderd, is hoe klinisch onderzoek wordt uitgevoerd. Innovatie is nodig vanwege de toenemende complexiteit van de studies en de vraagstukken van onze klanten. Bijvoorbeeld niet álle data wordt door mij alleen gecontroleerd. Ik heb collega’s die in gecentraliseerde teams het overzicht bewaren van meerdere landen tegelijk. Data in systemen zoals elektronische dagboekjes, het eCRF of centraal laboratorium kunnen real-time worden gevisualiseerd zodat trends snel zichtbaar zijn. Hierdoor is het eenvoudiger om ‘bij te sturen’ of om oplossingen te bieden en kunnen we de kans op succes maximaliseren, dat zijn de punten 1 en 2.

Voor mij is deze bewegende veelzijdigheid van het klinisch onderzoek wat mij aanspoort om te doen wat ik nu doe. Een dag op site is totaal verschillend van een dag op kantoor. Dit plaatst mij als CRA in een unieke positie. Veranderingen in het werkveld, goed en slecht, kan ik beoordelen vanuit twee perspectieven: die van de sites en die van een Human Data Science company zoals IQVIA. Wat werkt goed in de praktijk, wat verbetert de kwaliteit van data en hoe waarborgen we de veiligheid van de patiënt. Misschien staat dit niet allemaal als zodanig in mijn functieomschrijving, maar het moge duidelijk zijn dat dit werk ontzettend veel perspectief biedt.

Recent Posts