Leden aan het woord: Susan Droomers, Regulatory & Start-Up Specialist – IQVIA

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Susan Droomers
Bedrijf: IQVIA
Functienaam: Regulatory & Start-Up Specialist

Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houdt dat in?
Mijn naam is Susan Droomers en ik ben sinds twee jaar werkzaam als Regulatory & Start-Up Specialist bij IQVIA. Ik ben verantwoordelijk voor de opstart van klinische studies in Nederland. Dit houdt in dat ik de indieningen bij medisch ethische toetsingscommissies en bevoegde instanties coördineer, en met elk deelnemend ziekenhuis contracten en budgetten bespreek, Raad van Bestuur indieningen voorbereid, ondertekende documenten verzamel en bemiddel dat de benodigde materialen op tijd aanwezig zijn. De combinatie van het contact onderhouden met de ziekenhuizen en het toepassen en verder ontwikkelen van mijn medische kennis door het opstarten van studies voor verschillende indicaties, zorgt ervoor dat ik veel voldoening uit mijn dagelijkse werk haal. Met als eindresultaat dat de ziekenhuizen klaar zijn om hun patiënten mogelijk een nieuwe kans te bieden om hun behandelingsresultaat te verbeteren.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?
We hebben enorm veel kennis in huis, waarvoor we continu nieuwe manieren proberen te vinden deze in de praktijk te brengen. Ondanks dat ik verantwoordelijk ben voor de studies die ik opstart, ben ik onderdeel van een sterk team aan opstartspecialisten waar jaren aan kennis en ervaring wordt gedeeld. Sinds het samengaan van Quintiles en IMS Health (samen IQVIA) is de kennis binnen het bedrijf logischerwijs alleen maar toegenomen. We hebben meer inzicht in data over de gezondheidszorg, wat we kunnen gebruiken bij het gerichter uitvoeren van klinische studies in Nederland en de rest van de wereld.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?
Niet alleen kan ik doorgroeien naar een rol waar ik Regulatory & Start-Up Specialists in verschillende landen aanstuur bij de opstart van een studie, ook kan ik de overstap maken naar onder andere monitor, consultant of artsenbezoeker. Mede door de fusie, zijn de mogelijkheden binnen IQVIA alleen al enorm.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering van klinisch onderzoek in Nederland?
Als Regulatory & Start-Up Specialist ben je de spil tussen de ziekenhuizen en farmaceuten, waar vaak andere verwachtingen, tijdslijnen en culturen van toepassing zijn. De grootste uitdaging vind ik om de vertaalslag te maken tussen de belangen en duur van procedures van de verschillende partijen. Dit heeft veel invloed op de planning van het opstartproces, waarbij het mijn taak is dit in goede banen te leiden. Tegelijkertijd is dat juist wat mij motiveert en waar ik mijn expertise in de strijd kan gooien. Goede communicatievaardigheden en snel kunnen anticiperen zijn van groot belang om deze rol te kunnen vervullen.

Wat verwacht je van de ACRON?
Het bespreekbaar maken en behartigen van de belangen van CRO’s bij actuele onderwerpen. Bijvoorbeeld met de komst van de ECTR in 2020. We moeten blijven samenwerken om de toestroming van klinische studies naar Nederland te onderhouden en het onderzoeksklimaat te verbeteren.

Recent Posts