Leden aan het woord: Veroni Baas, Projectmanager

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Veroni Baas
Bedrijf: SMS Oncology
Functienaam: Projectmanager

 

Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houdt dat in?
Ik ben Veroni, ik werk sinds april 2015 bij SMS-oncology. Ik ben begonnen in de rol van senior CRA en sinds 1,5 jaar ben ik werkzaam als projectmanager. Als projectmanager zorg je ervoor dat studies voor onze klanten worden opgezet, uitgevoerd en begeleid op een snelle, maar zorgvuldige manier. Onze klanten zijn met name biotechnologie bedrijven met zeer innovatieve oncologie producten. Naast projectmanager heb ik sinds begin 2017 de kans gekregen om lijnmanager te worden van een groep CRAs en CTAs. Ik vind het ontzettend leuk om samen met mensen naar hun vooruitgang te kijken, hun carrièreperspectieven te definiëren en ze te coachen in de stappen die ze willen nemen. Het is een prachtige kans om iets te doen met de achtergrond van mijn studie psychologie.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?
SMS-oncology is, zoals de naam al zegt, een full-service CRO die volledig gespecialiseerd is in de advisering over en uitvoer van klinische studies in de oncologie. We voeren met name veel vroege fase en immuno-oncologische studies uit waardoor je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Doordat we experts zijn op het gebied van klinische oncologie studies is het mogelijk om zowel bedrijven als onderzoekers inhoudelijk te kunnen adviseren. Ik merk bijvoorbeeld dat gesprekken met de onderzoekers in het veld makkelijker, interessanter zijn en meer gewaardeerd worden. Vooral de adviserende rol om optimale kwaliteit van de data te krijgen met een gelimiteerd budget vind ik persoonlijk erg leuk. Als laatste houden we bij SMS-oncology van doorpakken en van flexibiliteit. We proberen binnen de afgebakende regels naar snelle en creatieve oplossingen te zoeken. Doordat we klein zijn en de lijnen binnen de studieteams kort zijn, kunnen we zorgen voor snelle en adequate terugkoppeling naar sponsors, onderzoekers of andere site staff.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?
Omdat we hard aan het groeien zijn, zijn er carrière mogelijkheden te over! Processen worden herbekeken en geoptimaliseerd en als het nodig is, worden er nieuwe functies gecreëerd. Afgelopen jaar zijn er bij ClinOps bijvoorbeeld als gevolg van onze groei meer lijnmanagement functies ontstaan, en is de functie van associate PM gecreëerd om de overgang van CRA naar PM te vergemakkelijken. Een van de doorgroeimogelijkheden voor een projectmanager is de functie van project director. Maar ook doorgroeien in de breedte komt voor naar een functie bij een van de andere afdelingen zoals Datamanagement, Consultancy, Business development of QA. We zijn nu bezig met het opzetten van een aparte Regulatory afdeling, ook dat biedt natuurlijk mogelijkheden.

Onze high performance culture biedt de kans voor werknemers om te laten zien wat ze kunnen. Talenten worden opgemerkt, naar goede ideeën wordt geluisterd en vrijwel altijd is er de mogelijkheid ze daadwerkelijk uit te voeren. Dat laatste zorgt ervoor dat mensen ook binnen hun rol veel vrijheid ervaren, verantwoordelijkheid kunnen nemen en zich kunnen ontwikkelen.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering klinisch onderzoek in Nederland?
De kwaliteit van het klinisch onderzoek in Nederland is hoog. Dit hoorde ik altijd al, maar door studies te hebben opgezet door heel Europa en door in het buitenland te hebben gemonitord, heb ik het ook echt gezien. Ondanks de kwaliteit van de zorg denk ik dat we nog wel een slag kunnen slaan bij de opstart van een studie in Nederland. De toewijding en pro-activiteit die we zien in andere landen zorgt ervoor dat vaak onverwacht sites in andere landen eerder open zijn dan in Nederland. Aan het pragmatisme van de Belgen, de gründlichkeit van de Duitsers en het enthousiasme en de snelheid van de Spanjaarden kunnen we een voorbeeld nemen.

Wat verwacht je van de ACRON?
Van een organisatie als de ACRON verwacht ik in het algemeen dat ze de belangen van CRO’s in Nederland behartigt. Denk hierbij aan de politiek in Nederland of in de EU. Voorbeelden waar de ACRON haar invloed kan uitoefenen is de implementatie van de nieuwe EU Clinical Trials Regulation of de Data Protection Regulation. Ook in de terugkoppeling en informatievoorziening over dit soort onderwerpen en hun impact ervan op CRO’s ligt een belangrijke rol. Als afsluiter denk ik dat we samen kunnen zorgen voor een continue verbetering van het onderzoeksklimaat in Nederland. Graag zou ik samen met de ACRON willen helpen om procedures en vooral documentatie te stroomlijnen en te versimpelen, zodat de uitvoer van klinisch onderzoek minder arbeidsintensief wordt voor iedereen.

Recent Posts