Van het bestuur – De pandemie voorbij

 In Geen categorie

Door Bart Scheerder

Na een zeer bewogen periode lijkt met de laatste versoepelingen die zijn aangekondigd door ons demissionaire kabinet een einde van de pandemie nabij. De pandemie heeft aangetoond hoe belangrijk onze sector is en hoe ongelooflijk geavanceerd; onze reputatie is nu definitief gevestigd.

In deze fase wordt het belangrijk om met elkaar te kijken hoe we het onderzoek voor de komende jaren gaan inrichten. We willen niet meer ‘terug naar het oude’ maar juist de ervaringen vanuit de crisis aangrijpen om verdere versnelling te realiseren. Het bestuur van de ACRON heeft daarom dit voorjaar de strategische lijnen van de afgelopen twee jaar geëvalueerd en bepaald welke koers we de komende jaren zouden moeten varen.

Centrale thema’s daarin zijn onder andere de implementatie van de ECTR, decentralized trials, remote monitoring en de cel- en gentherapieën. Daarnaast is het voor de ACRON belangrijk om beter contact te maken met de medewerkers van de bij ons aangesloten organisaties, daar gaan we ook mee aan de slag.

Deze lijnen worden verder uitgewerkt en gaan we in het najaar integraal met jullie delen. Met twee verse krachten aan boord van het bestuur staan wij te popelen om de komende periode veel mooie dingen met elkaar te gaan bereiken. Veel van de resultaten worden natuurlijk behaald door de collega’s die de schouders eronder zetten in de werkgroepen. Draag jij ook jouw steentje bij?

Recent Posts