Wanneer wordt het weer “normaal”?

 In Nieuws

De zomer is weer bijna voorbij, de eerste regenbuien zijn al goed gevallen. Een verademing na de Nederlandse hittegolf met temperaturen die hoger lagen dan die in Griekenland en Italië.

Het landschap in de industrie is tweetonig. Aan de ene kant de “COVID Treatment” studies, die het in Europa niet goed doen: er zijn geen patiënten meer om te includeren! Het gebeurt niet vaak dat slecht lopende studies een goed teken zijn.

Aan de andere kant bereiden de meeste bedrijven zich voor op een tweede golf. Er lopen honderden studies over de wereld om een vaccin te testen, de een verder en hoopvoller dan de ander.

In ons eigen land is het ook nog lastig te zeggen welke kant het opgaat – we beginnen er toch een beetje aan te wennen – afstand houden, thuis werken… Toch worden we ingehaald door de realiteit als we horen dat een ziekenhuis – nadat de monitors weer konden gaan – toch dicht is gegaan. In de praktijk is het werk erg lastig geworden: je kan minder naar sites, je kan niet meer gezellig met een co-monitor gaan, het ophalen van documenten is moeilijk. Wanneer kunnen we weer? Wanneer wordt het weer “normaal” ? Hoe zit “normaal” er dan uit?

Ook auditors en inspecteurs zullen zich moeten gaan aanpassen. Na zo’n lange tijd met zo weinig on-site monitoren kun je niet verwachten dat alles er nog piekfijn uitziet. Hoeveel findings zullen er vallen?

Veel vraagtekens, en daardoor ook nu juist te tijd om samen te werken en elkaar goed te steunen!

Recent Posts