ACRON Najaarssymposium: Patiëntenparticipatie, patiëntenvergoeding en patient adherence in klinisch onderzoek (VOLGEBOEKT)

 In

 

Wij hebben van onze leden meerdere verzoeken gekregen om meer informatie te krijgen over de recent verplicht gemaakte patiëntenparticipatie vanuit de CCMO en hoe dit toegepast wordt in onze klinische onderzoeken en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Het wordt ook steeds normaler/belangrijker om patiënten te vergoeden voor deelname aan klinisch onderzoek. Er zijn wat richtlijnen beschikbaar gesteld vanuit de CCMO, maar het is niet altijd even eenduidig hoe deze vergoeding exact is vast te stellen.

Maar ook de onderwerpen patient adherence en recruitment zullen aan de orde komen tijdens deze bijeenkomst. Dit zal steeds belangrijker gaan worden, want protocollen worden steeds complexer en de juiste patiëntenpopulatie is steeds moeilijker te vinden.

Daarom willen wij deze onderwerpen graag presenteren vanuit een aantal verschillende invalshoeken (CCMO, academie, patient recruitment bureau en een onderzoekscentrum). Al met al een aantrekkelijk programma en daarbij is het zoals altijd een leuke gelegenheid om elkaar weer eens te spreken!

Helaas moeten we mededelen dat deze bijeenkomst reeds volgeboekt is. We hebben overweldigend veel aanmeldingen mogen ontvangen en alle beschikbare plaatsen zijn inmiddels bezet.

Recent Posts
Contact

Heb je vragen over ACRON? Neem eenvoudig contact met ons op.