Leden aan het woord: Larah de Groot, Projectmanager

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Larah de Groot

Bedrijf: Julius Clinical

Functienaam: Projectmanager

 

Wie ben je en wat houdt je functie in?

Mijn naam is Larah de Groot en ik werk als Project Manager bij Julius Clinical in Zeist. Als Projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van een clinical trial, zie ik toe op de voortgang van het project ten opzichte van de vooraf opgestelde planning en rapporteer dit aan de Sponsor. Daarnin stuur ik de CRA op het project aan en heb ik nauw contact met de diverse afdelingen binnen ons bedrijf die ook bij het project betrokken zijn.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?

Julius Clinical is een klein en jong bedrijf, dat dynamisch en ambitieus is. De verschillende afdelingen werken nauw samen en de lijnen zijn kort. De sfeer in het bedrijf is open en maakt dat ideeën van iedereen welkom zijn. We denken graag mee met de klant in mogelijkheden en efficiëntie, binnen de kaders van de wet en regelgeving.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?

Het is binnen Julius Clinical mogelijk om zowel horizontaal als verticaal door te groeien binnen het bedrijf. Omdat de afdelingen nauw met elkaar samenwerken, krijg je makkelijk een ‘kijkje in de keuken’ van andere afdelingen om te zien of de werkzaamheden je aanspreken voor een eventuele volgende carrière stap.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering klinisch onderzoek in Nederland?

Ik ben benieuwd hoe de ICH GCP E6(R2) geïnterpreteerd zal gaan worden door de verschillende bedrijven en hoop dat we met elkaar hierover op een lijn zullen zitten. Zodat voor iedereen, bedrijven en onderzoekers, duidelijk is hoe we deze update in de richtlijn in de praktijk zien.

Wat verwacht je van de ACRON?

Dat de ACRON de belangen van CROs in Nederland behartigt en samen met andere netwerken (bijv. Vereniging innovatieve geneesmiddelen) zorgt voor afstemming tussen bedrijven om procedures te stroomlijnen en efficiënt (met elkaar) te kunnen werken.

 

 

Recent Posts