Maak kennis met… Amber Indji Machielse (IQVIA)

 In Nieuws

Amber Indji Machielse is Site & Resource Manager bij IQVIA. Benieuwd hoe zij ‘in het vak’ terecht is gekomen en hoe zij het werk binnen een grote CRO ervaart? Lees dan snel verder!

‘Als voormalig health sciences student ben ik nooit in aanraking gekomen met klinisch onderzoek. Toen mijn familie me erop wees ben ik de mogelijkheden verder gaan onderzoeken en zodoende ben ik op 23 juni 2015 bij IQVIA als CTA gestart.

Al snel groeide ik door tot CRA en senior CRA, en per 1 november van dit jaar werk ik als Site & Resource manager binnen IQVIA. Op dit moment ondersteun ik een team van 10 CTA’s en 3 CRA’s in hun dagelijkse werk. Iedere dag brengt weer iets nieuws, die afwisseling vind ik heerlijk. Daarnaast haal ik heel veel plezier uit het contact met mijn team en mijn collega’s.

Onze afdeling heeft een hele fijne werksfeer met veel collegialiteit. Er is oog voor de workload en de persoonlijke omstandigheden van zowel de CTA’s en CRA’s. Daarbij kijken we naar wat goed loopt, wat beter kan en wat de teamleden kunnen doen om hun eigen full potential naar boven te halen voor hun carrière binnen IQVIA. Ik sta in contact met de projectteams en heb regelmatig calls over systemen of projecten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Vervolgens kijk ik wat de impact hiervan kan zijn op het team en hoe ze ondersteund kunnen worden.

Ons bedrijf kent ontzettend veel verschillende carrièremogelijkheden, en stimuleert de medewerkers om deze ook te onderzoeken.  Ik ben heel benieuwd wat de toekomst brengt, en waar ik over een aantal jaren sta binnen IQVIA.

Het landschap van de gezondheidszorg en de beschikbare medicijnen verandert voortdurend. Nog iedere dag zie ik het belang van ons werk – samenwerken met artsen en verpleegkundigen om zo de beste zorg / behandelopties te kunnen bieden aan patiënten. Voor 98% van de door de FDA goedgekeurde medicijnen in 2018 heeft IQVIA een bijdrage geleverd. Dit soort cijfers laten zien hoe belangrijk ons werk is, en bezorgen mij een big smile!

De grootste uitdaging bij de uitvoering van klinisch onderzoek vind ik toch wel de communicatie tussen sponsor, project teams en de sites zelf. Zorgen dat iedereen elkaar begrijpt, ondanks cultuurverschillen, eventuele taalbarrières en verschillen tussen werkwijzen in bijvoorbeeld de VS en Nederland. Goede communicatie skills zijn hierbij heel belangrijk!  

Van de ACRON verwacht ik een platform waar alle CRO’s samenwerken als joined effort om de beste dienstverlening te kunnen bieden aan de sponsoren/sites, waardoor Nederland goed op de kaart gezet wordt.’

Recent Posts