Agenda van de ACRON

De ACRON is de branchevereniging van CRO’s in Nederland. Wij behartigen de collectieve belangen van de aangesloten bedrijven (leden). Dit doen we door middel van het organiseren van bijeenkomsten, zowel besloten als open, netwerk en lobby activiteiten met als voornaamste doel om Nederland als onderzoeksland optimaal te laten functioneren. Bekijk hieronder de agenda van evenementen van de ACRON en Contract Research Organisaties (CRO’s) in Nederland:

 • di
  07
  nov
  2023
  10:30 - 12:00Plein 7 (Grand Salon), Kerkplein 18, 3441 BG Woerden
 • di
  07
  nov
  2023
  12:00 - 17:30Plein 7 (Grand Salon), Kerkplein 18, 3441 BG Woerden

  Nu bijna iedereen genoten heeft van de zomervakantie en hopelijk uitgerust weer aan de slag is gegaan, is het tijd voor een interessant Najaarssymposium, georganiseerd door de ACRON.

  Dit keer op een leuke locatie midden in het centrum van Woerden.

  Wij hebben van onze leden meerdere verzoeken gekregen om meer informatie te krijgen over de recent verplicht gemaakte patiëntenparticipatie vanuit de CCMO en hoe dit toegepast wordt in onze klinische onderzoeken en welke voordelen dit met zich meebrengt.

  Het wordt ook steeds normaler/belangrijker om patiënten te vergoeden voor deelname aan klinisch onderzoek. Er zijn wat richtlijnen beschikbaar gesteld vanuit de CCMO, maar het is niet altijd even eenduidig hoe deze vergoeding exact is vast te stellen.

  Maar ook de onderwerpen patient adherence en recruitment zullen aan de orde komen. Dit zal steeds belangrijker gaan worden, want protocollen worden steeds complexer en de juiste patiëntenpopulatie is steeds moeilijker te vinden.

  Daarom willen wij deze onderwerpen graag presenteren vanuit een aantal verschillende invalshoeken (CCMO, academie, patient recruitment bureau en een onderzoekscentrum). Al met al een aantrekkelijk programma en daarbij is het zoals altijd een leuke gelegenheid om elkaar weer eens te spreken!

  Zet dus dinsdagmiddag 7 november a.s. alvast in je agenda of meld je vast aan via deze link.

 • ma
  19
  feb
  2024
  di
  20
  feb
  2024
  Praag
  EUCROF24 will bring together pharma, biotech, medical device companies, CROs and other service providers, technology providers, regulators, patients, and academia, to discuss the current challenges, and future direction of Clinical Research across Europe. EUCROF24 is the 7th running of the EUCROF Clinical Research Conference that attracts a diverse range of speakers and attendees from functions including clinical operations, regulatory, data management, statistics, medical and safety, digital health technology, quality assurance, as well as patient groups and regulators.

  EUCROF24 will take place in Prague from the 19-20 February 2024.

  More information: EUCROF Conference 2024
Contact

Heb je vragen over ACRON? Neem eenvoudig contact met ons op.