Agenda van de ACRON

De ACRON is de branchevereniging van CRO’s in Nederland. Wij behartigen de collectieve belangen van de aangesloten bedrijven (leden). Dit doen we door middel van het organiseren van bijeenkomsten, zowel besloten als open, netwerk en lobby activiteiten met als voornaamste doel om Nederland als onderzoeksland optimaal te laten functioneren. Bekijk hieronder de agenda van evenementen van de ACRON en Contract Research Organisaties (CRO’s) in Nederland:

 • di
  17
  jan
  2023
  09:00 - 11:30 uurWebinar

  Datum: 17 januari 2023

  Tijd: 09:00 – 11:30 uur

  Op 31 januari 2023 treedt de European Clinical Trial Regulation (CTR) definitief in werking. Het doel van deze nieuwe wetgeving is Europese centralisatie en harmonisatie van toetsingsprocedures voor klinische trials met geneesmiddelen, waarmee de EU aantrekkelijker kan worden voor het doen van geneesmiddelenonderzoek. Deze verandering heeft ook grote gevolgen voor de onderzoekspraktijk in Nederland. Voor alle lidstaten betekent de implementatie van deze verordening dat nationale procedures moeten zijn omgevormd om aan te sluiten in de Europese context. Dat kan alleen als we samenwerken en veranderen.

  Waarom deze bijeenkomst?

  Het afgelopen jaar is een overgangsperiode geweest waarin iedereen ervaring heeft kunnen opdoen met deze nieuwe wetgeving. Hierin hebben we gemerkt dat er in de praktijk nog veel vragen leven over de implementatie van de CTR in de eigen werksituatie, terwijl de definitieve invoeringsdatum snel dichterbij komt. Juist nu er niet meer alleen wordt voorbereid maar er in de praktijk onder de nieuwe wetgeving moet worden gewerkt, komen de praktische uitdagingen bovendrijven.

  Tijdens dit symposium informeren wij jou over de definitieve inwerkingtreding van de CTR, waarbij het hoe en waarom van de CTR  vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Daarnaast lichten de sprekers aan de hand van voorbeelden uit de praktijk toe wat de aandachtspunten en de kansen zijn in het kader van de CTR implementatie.

  Voor wie?

  De doelgroep van het symposium betreft het onderzoeksveld in brede zin (onderzoeksgroepen, artsen, verpleegkundigen, researchinstellingen, CRO’s, study startups, CRA’s, wetenschapscoördinatoren, sponsors etc.). Deelname is gratis. Aanmelden kan via de volgende link: DCRF online-meeting CTR

  Indien er bij voorbaat al inhoudelijke vragen zijn over de CTR kunnen deze gestuurd worden naar ctr@dcrfonline.nl. De organisatie kan deze vragen dan betrekken bij de voorbereiding van het symposium.

 • do
  25
  mei
  2023
  vr
  26
  mei
  2023
  Langenbeck-Virchow Haus, Berlin, Germany

  Save the date - Mastering the New Time Pressure on Human Pharmacology

  25 and 26 May 2023
  Pre-workshop on 24 May, 2023
  Langenbeck-Virchow Haus, Berlin

  Patients and the public experienced rapid availability of new vaccines and treatments against COVID-19 infections during the pandemic in 2020. Although it is obvious that this was due to exceptional circumstances, it has raised the expectations for shorter development times for future medicines. Therefore, time pressure on clinical researchers and regulators has further increased and calls for innovation and creativity. In the EUFEMED 2023 conference we will discuss options and strategies for Mastering the New Time Pressure on Human Pharmacology in order to achieve shorter timelines in early medicines development.

  Please block 24-26 May 2023 in your agenda for our joint face to face discussions in Berlin.

  Details of the programme and a registration link will follow in early January 2023.

  EUFEMED Conference – 25-26 May 2023 – Berlin (Germany) (eufemed-conference.eu)

 • di
  06
  jun
  2023
Contact

Heb je vragen over ACRON? Neem eenvoudig contact met ons op.