Leden aan het woord: Een Senior Clinical Research Associate (Sr. CRA) van CR2O B.V.

 In Geen categorie

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Bedrijf: CR2O B.V.

Functienaam: Senior Clinical Research Associate (Sr. CRA)

Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houdt dat in?

Als Sr. CRA werk ik voor de Clinical Research Organisatie (CRO) CR2O in Maarssen. Ik ben voornamelijk bezig met het opzetten, coördineren en begeleiden van klinische studies met geneesmiddelen of medische voedingsmiddelen in Nederland en daarbuiten. Ik bezoek de deelnemende ziekenhuizen en/of centra tijdens de selectieprocedure en bij de opstart van de studie. Tijdens de studie voer ik frequent monitor bezoeken uit en sluiten we de studie gezamenlijk af met een close out visite. Met het studie team zie ik erop toe dat het onderzoek volgens de geldende wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. Daarnaast ondersteun ik als Sr. CRA de Clinical Project Managers bij hun projectmanagement taken.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?

CR2O is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve therapieën binnen de immunologie en infectieziektes. We maken daarbij gebruik van een groot internationaal netwerk en werken nauw samen met verschillende experts op dit gebied. We hebben als relatief kleine organisatie contact met veel verschillende partijen, zoals de opdrachtgever of Sponsor, het studie team met artsen/onderzoekers, verpleegkundigen, laboranten, apothekers, datamanagers en onze partners, experts. Binnen de teams zijn de lijntjes kort, dit vind ik een prettige manier van samenwerken. 

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?

Als CRA kan je doorgroeien naar senior/lead CRA of kiezen voor een functie in projectmanagement. Binnen CR2O zijn er veel mogelijkheden voor ontwikkeling en groei. Samen met mijn collega’s zijn we constant in ontwikkeling.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering van klinisch onderzoek in Nederland? 

De wet- en regelgeving en GCP kan, vertaald naar processen binnen klinisch geneesmiddelenonderzoek en bedrijven, erg bepalend zijn voor het uitvoeren van je werk. Ik denk dat het goed is om je tijdens de coördinatie van een studie af te blijven vragen waarom bepaalde processen binnen het klinisch geneesmiddelenonderzoek uitgevoerd worden. Is dit wel noodzakelijk, kan het efficiënter? Maar ook vanuit je ervaring als CRA, is dit wel toepasbaar en wijkt het niet te veel af van de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis of voor de patiënt. We streven ernaar om bij te dragen aan nieuwe innovatieve behandelingen. Het samen werken met verschillende expertises is interessant maar tegelijkertijd ook een uitdaging vanwege verschillende prioriteiten en manieren van werken. Als CRA is het daarom belangrijk om kritisch te blijven en tegelijkertijd de verbindende factor te zijn voor alle partners binnen een studie.

Wat verwacht je van de ACRON?

Dat de belangen van de verschillende CROs binnen Nederland worden vertegenwoordigd richting het bedrijfsleven en de politiek. Dit vergroot de inbreng in discussies over kwaliteit en regelgeving rond klinisch geneesmiddelenonderzoek. Daarnaast het verbinden van de verschillende CROs binnen Nederland zodat kennis en expertise gedeeld kan worden om zo van Nederland een nog sterker onderzoeksland te maken.

Recent Posts