Agenda van de ACRON

De ACRON is de branchevereniging van CRO’s in Nederland. Wij behartigen de collectieve belangen van de aangesloten bedrijven (leden). Dit doen we door middel van het organiseren van bijeenkomsten, zowel besloten als open, netwerk en lobby activiteiten met als voornaamste doel om Nederland als onderzoeksland optimaal te laten functioneren. Bekijk hieronder de agenda van evenementen van de ACRON en Contract Research Organisaties (CRO’s) in Nederland:

 • di
  17
  jan
  2017
  13:30Bilderberg Hotel De Klepperman, Hoevelaken

  'Bench to bedside’: Immuno-  oncologie, gentherapie en stamceltherapie

  Er belooft een nieuwe golf van innovatie aan te komen. In plaats van symptoombehandeling kan gen en stamceltherapie het probleem bij de bron oplossen. En in plaats van een heel lichaam te bestoken met een toxische therapie, kan ons eigen immuunsysteem ons helpen om ‘foute cellen’ te identificeren en gericht aan te vallen. Maar vooruitgang gaat zelden zonder vallen en opstaan. Er zal nog wel geruime tijd overheen gaan voordat we met gentherapie bereikt hebben waar we momenteel staan binnen de immuno-oncologie. En over stamceltherapie zijn al veel veelbelovende persberichten verschenen, maar de realiteit is dat we nog aan het begin van deze ontwikkeling staan. Waar staan we nu? Wat is er met deze nieuwe slimme technologieën al bereikt, en waar wordt momenteel aan gewerkt? Wil je hier meer over te weten komen? En wil je je collega’s in het nieuwe jaar weer eens ontmoeten om even bij te praten?  Kom dan op dinsdag 17 januari 2017 naar de nieuwjaarsbijeenkomst van de NVFG!

  Klik hier voor het volledige programma.

  Toon details
 • wo
  15
  mrt
  2017
  Extern

  Topic: Impact of Good Pharmacovigilance Practices (GVP) Regulation on Non-Interventional studies.

  Meer informatie of aanmelden via <KLIK HIER>.

  Toon details
 • do
  20
  apr
  2017
  Van der Valk Hotel in Veenendaal.
  Extern

  Meer informatie: www.clinopsdag.nl.

  Toon details
 • wo
  10
  mei
  2017
 • do
  11
  mei
  2017
  Augustijnenkerk te Maastricht
  Extern

  Meer informatie over het congres: www.jeticketnaargezondonderzoek.nl.

  Toon details
 • wo
  17
  mei
  2017
 • vr
  09
  jun
  2017
  +/- 13.00 uurPostillion Bunnik
  Intern

  Als voorbereiding op de situatie van oktober 2018, wanneer de EU-verordening 536/2014, ten aanzien van klinisch geneesmiddelenonderzoek, de ECTR, van toepassing is, heeft de DCRF Werkgroep Lokale Uitvoerbaarheid een voorstel ontwikkelt voor een Procedure Lokale Haalbaarheid.

  De procedure is bedoeld om de huidige praktijk van het opstarten van centra te versnellen en concurrerend te laten zijn met de andere Europese landen. De procedure beschrijft voor opdrachtgever en deelnemende onderzoekers de voorbereidende activiteiten die nodig zijn om een protocol voor een onderzoek met geneesmiddelen ter goedkeuring te kunnen indienen bij het webportaal van de EMA. Het doel van de procedure is om direct na toestemming van de Europese en nationale toetsende instanties de onderzoekscentra te kunnen openen.

  Het volgen van de procedure maakt het onderzoekers mogelijk binnen een week na goedkeuring van het onderzoeksprotocol, de eerste proefpersoon te includeren en zo de inclusieperiode volledig te benutten.

  KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA

  De inschrijving is gesloten. Je kunt je op de dag zelf ook NIET meer inschrijven.

   

  Toon details
 • vr
  09
  jun
  2017
  10.30 uurPostillion Bunnik
  Intern


  Toon details
 • do
  22
  jun
  2017
  Extern

  In 2017 bestaat de NVFG 55 jaar. Dat laten we natuurlijk niet zo maar voorbij gaan. Daarom organiseert de Lustrumcommissie op donderdag 22 juni 2017 een Lustrumcongres met als thema:

  - ‘Innovatie: verandering is de enige constante factor’
  - Ken jij nog de LP of de muziekcassette? Vroeger vast ook wel eens een reis bij een reisbureau geboekt?  Koop jij je schoenen al online? Het afgelopen decennium verandert onze wereld sneller dan ooit! Nieuwe ontwikkelingen stimuleren innovatie op vele gebieden en bedrijven passen zich hier op aan door hun diensten, producten en structuur radicaal te veranderen of te laten verdwijnen.
  - De farmaceutische sector lijkt zich niet aan te passen aan deze nieuwe wereld, of toch? Nieuwe geneesmiddelen zijn nog steeds kostbaar en het duurt lang voordat ze beschikbaar zijn. Toch komen er ieder jaar wel nieuwe geneesmiddelen op de markt. Maatschappelijk worden we uitgedaagd over de waarde van onze innovaties. Gaat er de komende tien jaar veel veranderen of hangt er een zwaard van Damocles boven ons hoofd? Laat je uitdagen en denk mee tijdens het 11e Lustrumcongres van de NVFG!
  - Het 11e Lustrum wordt er een waar je bij wil zijn met zeer inspirerende sprekers op een mooie locatie waar we samen met jullie het Lustrum willen vieren. Reserveer daarom nu alvast 22 juni 2017 in je agenda!! Mis het niet!
  - See more at: http://nvfg.nl/Activiteiten/Activiteiten-overzicht/Nvfg-lustrum-congres#sthash.g9Ukxj1g.dpuf

  Toon details
 • wo
  04
  okt
  2017
 • ma
  09
  okt
  2017

  AICRO gave its patronage to the European Epidemiological Forum 2017, that will take place in Vienna on Monday October 9th 2017. The conference, at its 7th edition, is dedicated to:

  Real World Data and Pharmacoepidemiology in Europe: understanding the importance of RWD in today’s setting

   

  EUCROF Members can benefit of the special rate reserved to AICRO:

  • Discounted participation fee: 550 Euros + VAT, instead of the full fee of 705 Euros + VAT.

  If you are interested in participating, you can tick the registration option “patronage members fee (Association AICRO)” to benefit from the discount.

  For any further information, you can contact:
  Laura Fumagalli
  AICRO Secretariat
  from 9.30am to 12.30pm
  laura.fumagalli@aicro.it

  Brochure

  Toon details
 • wo
  08
  nov
  2017
  15:00Postillion te Bunnik
  Intern

  Beste ACRON leden,

  Bij deze nodigen wij u en uw collega’s van harte uit voor de Najaarsbijeenkomst van de ACRON met als thema “De patient centraal”.

  Tijdens deze bijeenkomst willen we met u in gesprek over het perspectief van de patiënt. Daartoe zal een patiënt zijn ervaringen delen met u over zijn/haar deelname aan een klinische studie. Tevens zal  een vertegenwoordiger van de DCRF werkgroep proefpersonen een update verzorgen.

  Aan het begin van de avond (18:00 uur) sluiten we af met een walking dinner waar u uw netwerk weer even kunt spreken.

  Aanmeldingen ontvangen wij graag via info@acron.nl of online via onderstaand inschrijfformulier.

  Tot 8 november!

  Met vriendelijke groet,

  Het ACRON bestuur

   

  Programma bijeenkomst

  15.00 - 15.30 Inloop

  15.30 - 16.15 ACRON Najaarsbijeenkomst

  16:15 - 16:30 Pauze

  16.30 - 18.00 Programma 'De Patiënt Centraal':

  'Initiatieven voor werving proefpersonen' (Veronica van Nederveen)

  'Persoonlijke ervaring met deelname aan een klinische studie', een interview met een patiënt (Saskia Doyen / Caroline Eilering)

  18.00 - 21.00 Walking dinner / netwerk bijeenkomst

   

  (Alleen voor leden toegankelijk)
  JaNee


  JaNee


  JaNee

  Toon details
Contact

Heb je vragen over ACRON? Neem eenvoudig contact met ons op.