Agenda van de ACRON

De ACRON is de branchevereniging van CRO’s in Nederland. Wij behartigen de collectieve belangen van de aangesloten bedrijven (leden). Dit doen we door middel van het organiseren van bijeenkomsten, zowel besloten als open, netwerk en lobby activiteiten met als voornaamste doel om Nederland als onderzoeksland optimaal te laten functioneren. Bekijk hieronder de agenda van evenementen van de ACRON en Contract Research Organisaties (CRO’s) in Nederland:

Evenement details:

 • vr
  09
  jun
  2017

  ACRON Symposium Klinisch geneesmiddelenonderzoek: samen sneller! Denk je mee?

  +/- 13.00 uurPostillion Bunnik
  Intern

  Als voorbereiding op de situatie van oktober 2018, wanneer de EU-verordening 536/2014, ten aanzien van klinisch geneesmiddelenonderzoek, de ECTR, van toepassing is, heeft de DCRF Werkgroep Lokale Uitvoerbaarheid een voorstel ontwikkelt voor een Procedure Lokale Haalbaarheid.

  De procedure is bedoeld om de huidige praktijk van het opstarten van centra te versnellen en concurrerend te laten zijn met de andere Europese landen. De procedure beschrijft voor opdrachtgever en deelnemende onderzoekers de voorbereidende activiteiten die nodig zijn om een protocol voor een onderzoek met geneesmiddelen ter goedkeuring te kunnen indienen bij het webportaal van de EMA. Het doel van de procedure is om direct na toestemming van de Europese en nationale toetsende instanties de onderzoekscentra te kunnen openen.

  Het volgen van de procedure maakt het onderzoekers mogelijk binnen een week na goedkeuring van het onderzoeksprotocol, de eerste proefpersoon te includeren en zo de inclusieperiode volledig te benutten.

  KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA

  De inschrijving is gesloten. Je kunt je op de dag zelf ook NIET meer inschrijven.

   

Contact

Heb je vragen over ACRON? Neem eenvoudig contact met ons op.