Leden aan het woord: Reshma Lila, Training en Development Manager – MedPace

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Reshma Lila
Bedrijf: MedPace
Functienaam: Training en Development Manager
Mijn naam is Reshma Lila-Ghisaidoobe en ik ben Training en Development Manager (TDM) bij Medpace.
Medpace is een mid-size CRO, met vestigingen wereldwijd. In Nederland hebben we 2 kantoren, in Capelle aan den IJssel en in Maastricht. Medpace biedt alle services aan voor pharmaceutical en device studies. Als TDM ben ik verantwoordelijk voor de training van CRAs, CRA managers en CTAs buiten de US. Dit doe ik met een team collega’s verspreid over EU en Azië.

Het leuke aan mijn werk is dat naast het trainen van CRAs we ook het trainingsprogramma verder ontwikkelen. Dit is een enorm dynamisch proces. Nadat ik jarenlang ervaring heb opgedaan bij diverse CROs als CRA, ben ik in deze functie gestapt omdat de TDM bij Medpace een hele bijzondere plaats inneemt. Ik zie CRAs als een belangrijke spil in klinisch onderzoek en daarom is het volgen van een goed trainingsprogramma dan ook key, CRAs waarderen dit ook. Training is high priority bij Medpace en we leveren dan ook een uitgebreid programma. Het begeleiden van jonge onervaren CRAs geeft veel voldoening, maar ook bij ervaren collega’s zit elke keer weer vol met verrassingen.

Op dagelijkse basis ben ik in gesprek met internationale collega’s over de voortgang van CRAs in training en projecten waar we aan werken, en geef ik trainingen. Dan blijkt ook dat trainingen niet altijd antwoord geven op alle vragen die in de dagelijkse praktijk ontstaan en daarom denk ik mee over actuele vraagstukken en kwaliteitszaken die aan de orde zijn. Op deze manier sta ik ook volledig in de dagelijkse praktijk van de studies en juist dat aspect spreekt me heel erg aan.

Kick-out message:
Is het leveren van high-quality monitoring een doel? Investeer dan in het trainen van de CRA’s!

Details en hoe lang het programma duurt – zie website https://www.medpace.com/capabilities/clinical-monitoring/cra-training-program/

 

 

 

Recent Posts