Leden aan het woord: Nicole Oesterholt, Sr Country Manager SIA – PPD

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Nicole Oesterholt
Bedrijf: PPD
Functienaam: Sr Country Manager SIA

Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houd dat in?
Ik ben Nicole Oesterholt, sinds 13 jaar werkzaam bij PPD in de bossen van Bennekom en 8 jaar als manager van het start-up team. In deze functie ben ik verantwoordelijk het aansturen van een team van 25 mensen dat zich dagelijks bezighoudt met het opstarten van studies binnen Nederland. De collega’s binnen dit team houden zich onder andere bezig met het toetsen van de haalbaarheid van studies binnen Nederland, uitvoeren van prestudie visites, opstellen van contracten met de artsen en het verkrijgen van goedkeuringen van de METC, bevoegde instantie en Raden van Bestuur. Dit alles om ervoor zorgen dat de onderzoekers uiteindelijk klaar zijn voor het starten van de studie binnen hun ziekenhuis.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?
De grootste bijdrage van PPD aan het klinisch onderzoek in Nederland is om artsen de mogelijkheid te bieden deel te nemen in de ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg, om zo de beste zorg aan patiënten te kunnen bieden. PPD heeft kantoren over de hele wereld en intensieve samenwerkingen met vooraanstaande farmaceutische bedrijven maar ook met kleine biotechnologische bedrijven die innovatieve geneesmiddelen op de markt willen brengen. PPD Nederland heeft een groot en hecht team beschikbaar van ongeveer 150 mensen, om het klinisch onderzoek binnen ons land uit te zetten en uit te voeren.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?
Doordat PPD een groot internationaal bedrijf is, zijn er veel mogelijkheden voor carrière paden die je kunt bewandelen. Zelf ben ik 13 geleden als CRA gestart en ben uiteindelijk lijnmanager geworden. Als CRA kun je echter ook allerlei andere kanten op, afhankelijk van je interesse en ervaring. Je hebt bijvoorbeeld de keuze tussen functies binnen het start-up team zoals feasibility specialist, CRA, submissie specialist (CAS) of contract specialist maar ook binnen de clinical afdeling als CRA of in-house CRA (RSM). Ook kun je uiteindelijk doorgroeien naar studie management functies (STM of CTM) met project verantwoordelijkheid voor meerdere landen of naar project manager waarbij je op projectniveau ook verantwoordelijk bent voor het aansturen van alle andere afdelingen binnen PPD die bij het project betrokken zijn, zoals het centrale laboratorium of data management. Daarnaast zijn er meerdere andere afdelingen zoals Data Privacy, Resourcing of Analytics die iets verder afstaan van het klinisch onderzoek zelf maar wel een belangrijke bijdrage leveren aan de uitvoering ervan en waar collega’s uit Nederland werkzaam zijn.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering klinisch onderzoek in Nederland?
De grootste bijdrage maar gelijk ook uitdaging van mijn afdeling is het zo snel mogelijk opgestart krijgen van de ziekenhuizen zodat uiteindelijk zoveel mogelijk patiënten in Nederland de mogelijkheid krijgen aan klinisch onderzoek deel te nemen. De periode om patiënten te kunnen includeren is vaak beperkt doordat ook andere landen deelnemen aan het onderzoek en uiteindelijk het beoogde aantal patiënten volgens protocol is bereikt. Door de opstarttijd zo kort mogelijk te houden, wordt de tijd om patiënten te kunnen includeren zo lang mogelijk.

Wat verwacht je van de ACRON?
Ik ervaar de ACRON als een prettig netwerk met actieve con-collega’s die samen werken aan het optimaliseren van klinisch onderzoek binnen Nederland. De ACRON heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt in het aangaan of intensiveren van samenwerkingen met allerlei andere partijen zoals de VIG, DCRF en STZ. Er zijn vele onderwerpen binnen klinisch onderzoek waar je mee te maken hebt. De kracht van de ACRON is om zaken die landelijk spelen, zoals veranderingen in wetgeving of ervaringen bij bepaalde ziekenhuizen, als groep te kunnen bespreken en te zoeken naar de meest optimale oplossingen en afspraken om eenheid en efficiëntie te kunnen nastreven.

 

Recent Posts