Leden aan het woord: Floris Morang, Sales Manager – Castor EDC Amsterdam

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Floris Morang, MSc
Bedrijf: Castor EDC Amsterdam
Functienaam: Sales Manager


Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houd dat in?
Binnen het team bij Castor EDC ben ik verantwoordelijk voor het adviseren van commerciële klanten op het gebied van dataverzameling in klinische studies. Mijn klanten zijn voornamelijk contract research organisations en medical device companies in Europa. Als team proberen we zo goed mogelijk te begrijpen wat de pijnpunten zijn van onze klanten en hoe wij daar met onze IT oplossingen uitkomsten kunnen bieden.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?Met ons elektronisch data verzamelen platform ondersteunen we onderzoekers en bedrijven met het goed opzetten en uitvoeren van hun data verzameling. Door de laatste technologieën toe te passen kunnen we de data kwaliteit vergroten. Daarnaast streven we ernaar om het FAIR principe toe te passen, wat neer komt op het standaardiseren van data, zodat onze gebruikers hun data maximaal kunnen benutten, ook in de toekomst. https://www.castoredc.com/blog/castor-is-committed-to-scalable-fair-data/

In lijn met deze visie hebben we het MyConsent platform ontwikkeld dat het herverkrijgen van toestemming voor deze bestaande data mogelijk moet maken. https://www.myconsent.nl/

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?
Vanuit mijn functie word ik dagelijks blootgesteld aan de meest interessante onderzoeksvoorstellen en nieuwe innovaties. Dit geeft mij inzicht in de huidige staat van het medisch onderzoek en ontwikkelingen van nieuwe medische producten. Deze bagage kan je in verschillende (commerciële) functies in je verdere carriere meenemen.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering klinisch onderzoek in Nederland?
De grootste uitdaging die ik tegenkom in mijn dagelijkse werk is het scheppen van helderheid. Voor onderzoekers zijn er gigantisch veel keuzes als het gaat om IT oplossingen. Er zijn veel spelers actief op het gebied van ‘data capture’, ieder met z’n eigen voor en nadelen. Ik probeer hierin altijd vanuit de kracht van Castor te spreken en onze gebruiksvriendelijkheid, innovaties en uitgebreid integratie mogelijkheden te benadrukken.

Wat verwacht je van de ACRON?
We zien ACRON als een organisatie waarbinnen we onze ervaringen kunnen delen met andere in het veld, daarbij partnerships te ontwikkelen om ons gezamenlijke aanbod aan klanten te versterken. We verwachten twee interessante bijeenkomsten dit jaar en veel mogelijkheden om met elkaar in gesprek te komen. Tot snel!

Recent Posts