Leden aan het woord: Tinka Tuinstra, Principal Medical Writer – Author! et al. B.V.

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Tinka Tuinstra
Bedrijf: Author! et al. B.V.
Functienaam: Principal Medical Writer


Wie ben je, waar werk je, wat is jouw functie? Wat houdt dat in?
Mijn naam is Tinka Tuinstra en sinds 2011 werk ik bij Author als medical writer. Na mijn studie medische biologie ben ik gepromoveerd in de medische wetenschappen en heb vervolgens ruim 10 jaar als farmacoloog in de farmaceutische industrie gewerkt. Author is een dienstverlenend bedrijf gespecialiseerd in medical writing, data-analyse en statistische ondersteuning. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is regulatory writing, dit houdt in dat ik o.a. klinische studieprotocollen, rapporten, investigator brochures, briefing documenten, veiligheidsevaluaties en registratiedossiers schrijf voor onze opdrachtgevers. Veelal zijn dit farmaceutische- en biotechnologische bedrijven maar we werken ook rechtstreeks samen met onderzoekers van universiteiten en ziekenhuizen die klinisch onderzoek doen. Tevens schrijf ik voor onze opdrachtgevers wetenschappelijke publicaties voor internationale medische tijdschriften.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?
Door mijn werk bij Solvay Pharmaceuticals (later Abbott Healthcare Products) in internationale multidisciplinaire teams kan ik de bijdrage van de verschillende wetenschappelijk disciplines binnen het klinisch onderzoek goed inschatten. In de 8 jaar dat ik nu bij Author werk heb ik met veel opdrachtgevers kunnen werken en brede ervaring opgedaan binnen verschillende therapeutische gebieden. Ik heb een brede medische interesse en ben in staat om snel kennis te vergaren en ingewikkelde studiedesigns te doorgronden en vind het leuk om resultaten te integreren en op een heldere manier op te schrijven. Mijn werk bij Author draagt bij aan tijdige en duidelijke rapportage van klinisch onderzoek die voldoet aan de wettelijke eisen. Zowel patiënten, onderzoekers, medisch specialisten als beoordeelaars hebben hier voordeel bij.

Wat zijn de carrièreperspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?
Het is mogelijk om je binnen deze functie steeds verder te ontwikkelen als een allround schrijver van veel verschillende soorten documenten en binnen meerdere therapeutische gebieden. Door het opdoen van deze ervaring is het mogelijk om aan grote complexe projecten te werken en hierbij bijvoorbeeld een team van medical writers aan te sturen. Tevens is het binnen Author mogelijk je te verbreden en ervaring op te doen met data-analyse.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering klinisch onderzoek in Nederland?
De grootste uitdaging binnen mijn werk is afstemming tussen de verschillende belanghebbenden en tijdige afronding van kwalitatief hoogwaardige documenten. Het is belangrijk dat onderzoek en rapportage geen vertraging oplopen en resultaten zo snel mogelijk beoordeeld kunnen worden zodat nieuwe inzichten, medical devices, vaccins en geneesmiddelen snel beschikbaar komen.

Wat verwacht je van de ACRON?
Door het delen van informatie, samenwerken en actief deelnemen aan discussies en projectgroepen met betrekking tot regelgeving binnen het klinisch onderzoek hoop ik dat ACRON kan blijven bijdragen aan het versterken van een innovatief onderzoeksklimaat in Nederland.

 

Recent Posts