Leden aan het woord: Sonja Postma, Projectcoördinator

 In Nieuws

De ACRON wil graag meer bekendheid creëren rond het werk wat door haar leden wordt uitgevoerd. Wat gebeurt er in een CRO? Welke functies zijn er en wat zijn de carrièreperspectieven? Elke nieuwsbrief komt een andere medewerker, van een ander bedrijf aan het woord.

Naam: Sonja Postma

Bedrijf: Diagram (Diagnostic Research And Management) is een ISO 9001 gecertificeerde research organisatie, bestaande uit twee bedrijfseenheden:

  • Contract Research Organisatie/Corelab (CRO/Corelab)
  • Site Management Organisatie (SMO)

Functienaam: Projectcoördinator

 

Waar werk je en wat houdt je functie in?

Ik werk al meer dan acht jaar met veel plezier bij Diagram B.V. Mijn achtergrond is biomedische wetenschappen, wetenschapscommunicatie en epidemiologie. Twee jaar geleden ben ik gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op het onderwerp getiteld ‘Prehospital triage and risk assessment in STEMI patients’.

Ik werk als projectcoördinator bij Diagram B.V. te Zwolle bij de bedrijfseenheid CRO en coördineer meerdere nationale en internationale wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van de cardiologie. Dit houdt in dat ik het initiëren, coördineren en uitvoeren van meerdere klinisch wetenschappelijke onderzoeken voor Investigators, STZ- en academische ziekenhuizen en start-up bedrijven coördineer.

Wat is volgens jou de grootste toegevoegde waarde van jou/jouw bedrijf aan klinisch onderzoek in Nederland?

Als CRO faciliteren wij klinisch wetenschappelijke onderzoeken en focussen ons met name op Investigators, STZ- en academische ziekenhuizen en start-up bedrijven. Gezien het unieke karakter van ons bedrijf – compacte organisatie met duidelijke focus – kunnen we maatwerk leveren en flexibel inspelen op veranderingen met behoud van kwaliteit.

Als Diagram B.V. wordt ingezet ter facilitering van een klinisch wetenschappelijk onderzoek staan de wensen en verzoeken van de opdrachtgever en het voldoen aan wet- en regelgeving dan ook hoog in het vaandel.

Wat zijn de carrière perspectieven en mogelijkheden voor mensen in jouw functie?

Na het uitvoeren van nationale single center wetenschappelijke onderzoeken is een carrière perspectief het coördineren van grote internationale multicenter wetenschappelijke onderzoeken. Gezien de compactheid van de organisatie is er daarnaast de mogelijkheid om mee te werken aan projecten binnen de organisatie, zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de kwaliteit binnen Diagram B.V. en het organiseren van symposia en meetings.

Wat is voor jouw werk de grootste uitdaging bij de uitvoering klinisch onderzoek in Nederland?

Aangezien Diagram zich als CRO hoofdzakelijk focussed op het faciliteren van Investigators, STZ- en academische ziekenhuizen en start-up bedrijven en deze klanten in het algemeen een relatief klein budget tot hun beschikking hebben, ligt de grootste uitdaging in het bieden van een full service pakket zonder dat de kwaliteit en besproken tijdsplanning van het wetenschappelijk onderzoek hiermee in het geding komt.

We hebben hiermee de afgelopen jaren een goede staat van dienst opgebouwd, met name bij Investigators uit Isala te Zwolle en het Radboudumc te Nijmegen. Mijn uitdaging voor de komende jaren is om onze expertise kenbaar te maken bij en uit te breiden naar met name Investigators in heel Nederland.

Wat verwacht je van de ACRON?

  • ACRON leden op de hoogte brengen van ontwikkelingen en discussies op het gebied van wetenschappelijk onderzoek
  • Een overzicht bieden van de CRO’s en de ZZP-ers die hun expertise bieden op het veld van klinische wetenschappelijk onderzoek
  • Het organiseren van events over actuele thema’s die spelen bij CRO’s
Recent Posts